Bijlessen


Bijles is een bekend begrip. Uit een onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek blijkt dat alle Nederlanders het woord
'bijles' kennen. Maar wat betekent het woord 'bijles'?

de  Bijles zelfst. naamw. (m./v.)
UITSPRAAK: ['beiles']
VERBUIGINGEN: [bijles|sen] (meervoud)

extra les om zwakke punten in je kennis of vaardigheden te verbeteren
VOORBEELDEN: 'bijlessen in rekenen krijgen',
       'bijles geven aan leerlingen',
       'bijles geven aan leerlingen met achterstand'

www.woorden.org

Bijles is niet hetzelfde als huiswerkbegeleiding. Tijdens huiswerkbegeleiding wordt er vooral veel aandacht besteed aan het leren of het verbeteren van de studievaardigheden van de cursist. Bij een bijles ligt de focus meer op de inhoudelijke kennis van het vak, waarin bijles gegeven wordt.


Welke voordelen biedt bijles?

Je krijgt meer tijd

Als de uitleg in de lessen op school te snel gaat, krijg je tijdens een bijles in alle rust de gelegenheid om de stof nog eens stap voor stap door te nemen en te oefenen. 

Je krijgt meer aandacht

Herken je dat je docent vraagt: "Wat snap je dan niet?" En dat je dan niet eens kunt uitleggen wat je niet snapt. Tijdens de bijlessen is er ruimte voor jou om te ontdekken waar je knelpunten zitten en daar kunnen we dan mee aan de slag.

Je krijgt steun

Wil je een MBO-opleiding in de zorg gaan volgen, zoals: apothekers- of doktersassistent, schoonheidsspecialiste, verzorgende of verpleegkunde, maar je hebt geen biologie in je pakket...… 

of

Wil je na het behalen van je MBO-diploma niveau 3 doorstromen naar niveau 4, maar je Nederlands is zwak...….

of 

Wil je na een aantal jaren gewerkt te hebben, besluiten om een opleiding te gaan volgen..... Twijfel je of je het wel kan of moet doen, dan kan het volgen van bijlessen je een steuntje in de rug geven.

Herken je je in een van bovenstaande omschrijvingen? Neem dan contact op met Bijlesinlelystad, want wij kunnen je zeker verder helpen. Bijlesinlelystad is gespecialiseerd in het geven van bijlessen: Nederlands, Anatomie en  Fysiologie (voor MBO-studenten), Biologie en andere zorgvakken. Bijles kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.
Bijlessen

Meer tijd - meer aandacht - steuntje in de rug


Nederlands - anatomie - fysiologie -biologie