Wie ben ik?

Mijn naam is Ingrid Jansen en sinds mei 2018 ben ik eigenaar van Bijlesinlelystad.

Na het behalen van mijn vwo-diploma ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen. Na het behalen van de propedeuse ben ik in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis terecht gekomen op de wetenschappelijke administratie. Hier ben ik betrokken geweest bij de registratie van tumoren en heb ik meegewerkt aan onderzoek naar nieuwe medicijnen in samenwerking met diverse farmaceutische bedrijven. Hier heb ik veel kennis opgedaan van het menselijk lichaam en heb ik een opleiding tot medisch secretaresse gevolgd. Na ruim twaalf jaar in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging.


Al snel vond ik een baan op de leerlingenadministratie van het ROC Flevoland en ik kwam er al snel achter dat ik het heel inspirerend vond om met leerlingen om te gaan. Dit heeft er toe geleid dat ik de 2e graads docentenopleiding zorg en welzijn ben gaan volgen met als minor Nederlands. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om anatomie en fysiologie te gaan geven aan assisterende in de gezondheidszorg. Daarna ging het snel en ben ik ook les gaan geven aan leerlingen van de opleiding schoonheidsverzorging. In deze tijd heb ik mijn opleiding afgerond. Naast het geven van lessen anatomie en fysiologie ben ik Nederlands gaan geven. Naast het docent zijn, ben ik ook als coach aan het werk geweest. Inmiddels geef ik al ruim 10 jaar les bij MBO college Lelystad. 


Aangezien je als docent Nederlands aan een MBO voor grote groepen staat en deze leerlingen vaak maar een keer per week anderhalf uur ziet, brengt dit mij steeds minder voldoening. Ik mis het geven van individuele aandacht aan de leerlingen en het coachen van leerlingen. Hierdoor is bij mij het idee ontstaan om bijlessen/huiswerkbegeleiding/(examen)trainingen te gaan geven, waar ik weer persoonlijke aandacht kan geven aan mijn cursisten. Dit is voor mij erg belangrijk en geeft mij erg veel voldoening en kan ik mijn passie voor mijn vak overbrengen op mijn cursisten.


Wat bied ik?

  • Elke maandag en woensdag huiswerkbegeleiding aan (V)MBO, - en HAVO leerlingen
  • Bijles aan leerlingen (V)MBO- en HAVO in de vakken Nederlands, anatomie, fysiologie en biologie
  • Examentraining spreken, gesprekken voeren, schrijven, lezen en luisteren 2F en 3F MBO-leerlingen
  • Trainingen, zoals presenteren, solliciteren en (zakelijk) schrijven
  • Werkenden die moeten voldoen aan 2F en 3F niveau voor lezen, luisteren, spreken, gesprekken voeren en schrijven

Ook kunnen de bijlessen en (examen)trainingen in kleine groepen (minimaal 4 - maximaal 6 cursisten) gegeven worden. Er is dan naast voldoende persoonlijke aandacht ook het aspect van samenwerken. Het is voor cursisten belangrijk dat ze kunnen samenwerken, waardoor ze van elkaar kunnen leren en door middel van reflectie van zichzelf kunnen leren.


Wil je meer weten?

Neem contact op en dan kunnen we een gratis intakegesprek inplannen. Stuur een mail (bijlesinlelystad@gmail.com) en ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wie ben ik?

enthousiast - gedreven - professional - deskundig

coach - taalassessor- docent zorg & welzijn / Nederlands