Examentraining

Waarom is het examen Nederlands voor veel leerlingen een probleem? Doordat je niet simpelweg het uit je hoofd moet leren is van formules, wetten of medische termen, maar bepaalde vaardigheden moet kunnen toepassen. 

Wat moet je nu precies kunnen en weten voor het examen Nederlands? Wat wordt er van je verwacht tijdens het examen Nederlands?  Dit wordt duidelijk tijdens de examentraining Nederlands (lezen en luisteren, spreken, gesprekken voeren en schrijven).


De examentraining wordt individueel of in kleine groepen (maximaal zes cursisten) aangeboden en er is voor iedereen genoeg ruimte om vragen te stellen of extra tijd om de achterliggende theorie te behandelen. Er wordt gewerkt met opdrachten die op het examen voorkomen. Zo krijgt de cursist inzicht in het type vragen, de manier waarop de vragen gesteld worden, wat een goede tekstopbouw is of hoe je een presentatie geeft.

Werkwijze

Via een stappenplan wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je een leestekst doorneemt, hoe je een goede schrijftekst schrijft  of hoe je een presentatie voorbereidt. Tijdens het doorlopen van de stappen wordt de bijbehorende theorie behandeld. Verder krijg je allerlei tips en tricks en wordt er gewerkt aan de vaardigheden, die je nodig hebt om de examens goed af te ronden. Dit wordt gedaan door middel van veel oefenen met verschillende lees-en luisterteksten en schrijfopdrachten.Het lesmateriaal wordt geleverd door Bijlesinlelystad. Examentraining Nederlands


lezen en luisteren - schrijven - spreken - gesprekken voeren

oefenmateriaal - persoonlijke aandacht - vaardigheden - theorie - tips- tricks